Обявена е нова крайна дата за подаване на проектни предложения за разработване на „целеви анализи“ по програма ЕСПОН 2020

Обявена е нова крайна дата за подаване на проектни предложения за разработване на „целеви анализи“ по програма

11 октомври 2016 | 15:57

Европейската група за териториално сътрудничество /ЕГТС/ ЕСПОН има удоволствието да обяви нов краен срок за набиране на предложения за разработване на „целеви анализи“. Тези проекти следва да използват ЕСПОН териториални данни в реалната практика, с основна цел за директен принос към информирани решения, политики и стратегии за териториално развитие.


На какъв принцип действат „целевите анализи“ ?
„Заинтересованите страни“ разработват своите проектни предложения и ги изпращат за оценка до ЕСПОН ЕГТС. Избраните от ЕСПОН ЕГТС предложения ще бъдат предложени за изпълнение като проекти за „целеви анализи“. Ще бъде осигурен интерактивен и повтарящ се процес, който ще събере заедно „заинтересованите страни“ и съответните експерти, които ще комбинират ЕСПОН резултатите с познанието и опита на лицата, определящи държавните политики и тези, които ги прилагат.

Как се кандидатства ?
Предложенията на „заинтересованите страни“ за ЕСПОН „целеви анализи“ могат да бъдат подавани по всяко време. ЕСПОН ЕГТС оценява два пъти годишно всички постъпили предложения, получени до определените крайни срокове. Точните дати ще бъдат съобщавани на интернет страницата на програма ЕСПОН. 
Следващата крайна дата за подаване на предложения от „заинтересовани страни“ е 13 януари 2017 г.
Предложенията на „заинтересованите страни“ трябва да бъдат подавани по електронен път посредством дигиталния формуляр за кандидатстване. Формулярът за кандидатстване съдържа информация относно начина на кандидатстване, адресата на когото „заинтересованата страна“ изпраща предложението си и вида на документите, които трябва да бъдат приложени. При подготовката на своите предложения, „заинтересованите страни“ могат да свалят Наръчник с насоки от интернет страницата на програма ЕСПОН.
Предложения могат да бъдат подавани както от групи от „заинтересовани страни“, споделящи обща аналитична нужда, така и от индивидуални „заинтересовани страни“. Също така е възможно едно предложение да включва свързани организации от Европейско, национално или регионално ниво в управлението на „целевия анализ“. 
 
Как ще бъдат избирани предложенията на „заинтересованите страни“ ?
Важно е кандидатите внимателно да разгледат проектните си предложения в контекста на критериите за допустимост и подбор, и да попълнят изцяло формуляра за кандидатстване.
Ако дадено предложение не бъде избрано, „заинтересованите страни“ имат възможността да подобрят своите предложения и да ги изпратят отново на по-късен етап.

Към кого да се обърнете за допълнителен съвет?
Персоналът на ЕСПОН ЕГТС е на разположение да отговори на въпросите по разработване на проектни предложения от „заинтересованите страни“. В случай на необходимост, можете да отправите своите въпроси към ел. поща на адрес: application@espon.eu  
Всички приложими по поканата документи са налични на интернет страницата на програма ЕСПОН 2020.